• Valaau Lagolago 0086-17367878046

O le tala faasolopito o Eames Nofoa

O le faasologa o nofoa Eames (1950) o le galuega sui a le Eames ma lona faletua ua lauiloa i le lalolagi atoa.E faia i le fiber tioata, o se mea fou i le taimi, lea e mafai ona faʻafetaui i aiga uma ma siosiomaga uma.O le nofoa ta'ito'atasi muamua lea ua gaosia fa'atele i le lalolagi.

O le na muamua i le Nofoa Eames o le "Shell Chair".Na auai i le tauvaga faavaomalo mo le taimi muamua i le 1948. Ona o lona tino fou ma le puupuu o foliga vaaia, na autasi ai le viia e faamasino ma manumalo ai i le faailoga lona lua o le tauvaga.

I le 1948, o le faʻataʻitaʻiga o le nofoa atigi i le MoMA's "Faʻatauvaga Faʻavaomalo i luga o Mea Tau Meaafale Tau maualalo" sa faia pea i le uamea faʻailoga, lea sa faigata ona gaosia tele.

Sa tatau ona tu'u i le gaosiga i le taimi lava na manumalo ai i le fa'ailoga, ae sa faia i le uamea fa'ailoga i lena taimi sa maualuga tele le tau, ma o le nofoa o le a elea pe a mae'a se vaitaimi e fa'aoga ai, o lea e le mafai ai ona fa'aogaina le nofoa atigi. maketiina i lenei taimi.

Ina ia mafai ona taugofie mo tagata lautele, na ave e Charles tusitusiga o le nofoa atigi i le kamupani gaosi oloa ma suʻesuʻe i ai i le tele o taimi aʻo leʻi oʻo i le potu aoga o le fale vaʻa John Wills.E leʻi mafaufauina, na ou maua moni lava se fofo e mafai ona toe faia le mamanu o le nofoa atigi, ma o le tau e naʻo le $ 25!!

O mea fiberglass e aumaia ai faʻamanuiaga tetele.E le gata o le tau taugofie, ae o le uluai paʻi malulu foi ua aveesea, ma o le lagona nofo e sili atu le mafanafana ma le mafanafana.Mo se taimi, sa sailia ma le mafanafana e tagata uma le nofoa.

Ioe, o le mafuaaga na avea ai lenei nofoa ma se tulaga masani ona o lona taua tele.O le nofoa e faʻaaogaina se auala e le masani ai mo le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina ma e mafai ona gaosia tele.O le nofoa ta'itasi muamua lea i le lalolagi ua fa'atosina tele.


Taimi meli: Mati-29-2022